Je res, da poročnih trendov v letu 2023 ni?

Je res, da poročnih trendov v letu 2023 ni?

Ali poročni trendi v letu 2023 sploh so?

Poroke so v zadnjih dveh letih popolnoma spremenile obliko. Situacija pa ni vplivala le na mladoporočence, ampak tudi na ponudnike poročnih storitev, ki so se čez noč morali prilagoditi razmeram. Zato se v letošnjem letu najprej postavlja vprašanje:

Ali poročni trendi v letu 2022 sploh so?

Situacija res da ni rožnata, a ravno v takšnih trenutkih pridejo na plan iznajdljivost, hitro prilagajanje, ideje in domišljija – krasna priložnost za nove, sveže in drzne poročne trende. Metka iz Sanjskega šopka poudarja, da poročni trendi so. Kakšni? Divji, malenkost drugačni, polni novih struktur, drznih barvnih kombinacij, norih oblik in povsem izven dosedanjih okvirjev! Prepričani smo, da bodo zaznamovali poročno sezono 2022. Metka svetuje, da si izberete res dobrega strokovnjaka za kreiranje poročnih cvetličnih dekoracij. Ta bo namreč moral pokazati veliko mero iznajdljivosti – ne le, da bo znal izpolniti vaša pričakovanja, ampak se bo moral spretno vrteti na trgu cvetja in znal poiskati kakovostno cvetje. Zato je vodilo pri letošnjih poročnih trendih: nič več polovičarstva, prostora za napake ni! Katere najbolj vroče cvetlične trende v poročni floristiki za leto 2022 torej lahko pričakujemo?

Dramatični koncepti

Tukaj boste prišli na račun vsi, ki obožujete modernejši, divji slog dekoracije in želite izstopiti izven okvirjev klasike. Si upate? Stopiti izven okvirjev in povsem na svoj in drugačen način dekorirati svojo poroko? Zakaj pa ne! Novi trendi, nove zgodbe – drznejši in bolj dramatični dizajni. Pravi izziv za florista, a prava paša za oči tako za mladoporočenca kot za vse udeležence poročnega slavja. Sem spadajo modernejši oboki drugačnih oblik, lestenci iz cvetja in razkošne, divje dekoracije celotnega poročnega obreda. Tukaj bo dobro izpadla tudi kombinacija suhega in svežega cvetja, ki bo celotno zadevo naredila še bolj zabavno. Namizne dekoracije bodo težje in bolj veličastne, dekorativne posode nižje in v eni barvi. Naj vaše včasih malenkost drugačne in nore ideje, tokrat zaživijo v novi luči!

Drugačni poročni oboki

Klasičen obok, ki ga poznamo iz prejšnjih porok, je mimo. Letos bodo v ospredju kreativni poročni loki, ki bodo floristom omogočili izpostavitev cvetja na sodoben in inovativen način. Tradicija ostaja, ampak zdaj je čas za kreativnost! V obliki srca? Polovičen obok? Kar vam srce poželi!

čim bolj naraven izgled če vsaj malo obožujete cvetje, naravo in rastline, veste, da rože ne rastejo v popolni obliki, ampak v različnih smereh in ta nepopolnost je popolna. Torej letos pri izbiri dekoracije in šopka posezite po rožah naravnega videza, na račun pa boste prišli vsi tisti, ki obožujete veliko zelenja. Pa da na tem mestu omenimo še poročno lokacijo – letos je v ospredju želja po neobičajni poročni lokaciji, vedno več parov se bo želelo poročiti v tujini – kar na zadnji dve leti, ko smo bili s potovanji omejeni, ni nič nenavadnega. Zato hitro rezervirajte letalske karte in se poročite na plaži ali pod zvezdnatim nebom na drugem koncu sveta.

Teksture, teksture, teksture

Za pomoč pri tem trendu se za hip osredotočite na notranje oblikovanje. Floristi bodo namreč letos navdih iskali v tapetah – v sladkem kotičku, na steni za mizo ženina in neveste ali pa z njimi popestrite poročno slavje. A kako so tapete povezane s cvetjem? So polne struktur, barv in vzorcev, če se jih dotaknemo, začutimo njihovo strukturo. To večplastnost se bo letos dosegalo z dekoracijami, v katerih prevladujejo cvetlice različnih struktur.

Kot del dekorativnega materiala bo priljubljen ratan, pletene košare, v kombinacijami s posušenimi strukturnimi rastlinami, med katere sodi tudi še vedno priljubljena pampaška trava. A pozor, letos ni v ospredju, je le ena izmed dodatkov.

Neonski napisi

Dodatek, ki bo popestril vsako še tako klasično poroko, so letos zagotovo neonski napisi. A kje jih uporabiti? Kjerkoli! Lahko za vajino mizo pri večerji, ob vstopu na poročno lokacijo, mogoče v sladkem kotičku, kjer bodo nastajale poročne fotografije – nima veze, vsekakor boste z njimi celotno zadevo še dodatno popestrili. Poročni trendi torej so! Katerega boste najraje izbrali pa je odvisno od želja in osebnih preferenc. Z nobenim pa zagotovo ne boste zgrešili, ampak si pričarali čudovito, drugačno poroko povsem po svojem okusu.

FOTOGRAFIJA:
Nič več pravilnih oblik, veliko struktur, barv in vzorcev.
Cvetlična dekoracija: Florals and Co / Foto: Feather and Finch Photography

FOTOGRAFIJA:
čas je, da gremo izven dosedanjih okvirjev - tudi pri poročni floristiki.
Cvetlična dekoracija Sanjski šopek / Foto: LR Weddings

FOTOGRAFIJA:
čas je za drzne dizajne.
Cvetlična dekoracija: Fleursociete / Foto: Kitty Loves Love

FOTOGRAFIJA:
Z orhidejo letos ne zgrešite.
Cvetlična dekoracija: Florals and Co / Foto: Feather and Finch Photography

FOTOGRAFIJA: Odštekane barve - letošnji poročni hit.
Cvetlična dekoracija: Fleursociete / Foto: Alice André Photography

FOTOGRAFIJA:
Na poročni mizi je kreativni nered, letos red.
Cvetlična dekoracija: Sanjski šopek / Foto: JS oblikovanje

Poroke so v zadnjih dveh letih popolnoma spremenile obliko. Situacija pa ni vplivala le na mladoporočence, ampak tudi na ponudnike poročnih storitev, ki so se čez noč morali prilagoditi razmeram. Zato se v letošnjem letu najprej postavlja vprašanje:

Deli lanek
Zadnje objavePoročni načrtovalec

Vajin online poročni načrtovalec preveri cene za poročne storitve

Predvidena regija poroke:
Vajine želje za poročni prostor
Poročna obleka in čevlji
Poročni Prstani in nakit
Poročna pogostitev
Poročni fotograf in video
Druge poročne storitve


Se strinjam z pogoj Se ne strinjam z pogoji