Poroka na tujem

Poroka na tujem

Kako se poročiti se v tujini

Veliko parov si želi poroke v tujini, zaželjene so predvsem eksotične lokacije. Kje se slovenski pari lahko poročajo in kaj rabijo. Če se odločate za poroko v tujini se je potrebno na začetku pozanimati ali ta država dovoljuje tujcem civilno poroko. Npr. na Maldivih in na Tajsekm ni mogoče opraviti civilne poroke. V državah, ki civilno poroko dovoliji pa veljajo njihovi zakonski predpisi vezani za izvajanje civilne poroke. Katere dokumente bo država zahtevala od vas je različno od države od države,vendar v većini primerov rabite naslednje dokumente: - Kopija rojstnega lista - Kopija potnega lista - Izjavo da niste še poročeni - Izjavo da se želite poročiti Dokumenti morajo biti prevedeni v angleški jezik in ponavadi tudi v lokalni jezik države kjer se boste poročili. Da postane poroka veljavna tudi pri nas, je potrebno poročni certifikat overiti še na matičnem uradu. Če ste se poročili v državah ki so podpisnice Haaške konvencije ( Grčija, Barbados, Grenada, Fiji, Sejšeli, Mauritius, Trinidad in Tobago ) se preprosto zglasite na matičnem uradu in poroko brez dodatnih stroškov overite. V primeru da ste se poročili v državi ki ni podpisnica konvencije, boste imeli malo več dela ampak vaša poroka bo vseeno veljavna tudi v Sloveniji. V tem primeru se zglasite na najbližji ambasadi kjer vam overijo poročni certifikat, tega pa potem overijo še na Ministrstvu za zunanje zadeve RS.

Veliko parov si želi poroke v tujini, zaželjene so predvsem eksotične lokacije. Kje se slovenski pari lahko poročajo in kaj rabijo.
Če se odločate za poroko v tujini se je potrebno na začetku pozanimati ali ta država dovoljuje tujcem civilno poroko. Npr. na Maldivih in na Tajsekm ni mogoče opraviti civilne poroke.
V državah, ki civilno poroko dovoliji pa veljajo njihovi zakonski predpisi vezani za izvajanje civilne poroke. Katere dokumente bo država zahtevala od vas je različno od države od države,vendar v v

Deli lanek
Zadnje objavePoroni nartovalec

Vajin online poroni nartovalec preveri cene za porone storitve

Predvidena regija poroke:
Vajine elje za poroni prostor
Porona obleka in evlji
Poroni Prstani in nakit
Porona pogostitev
Poroni fotograf in video
Druge porone storitve


elim ponudbo organizatorja porok

Se strinjam z pogoji in elim ponudbe ponudnikov ..ve


Poročnih All Star Converse
Poročnih All Star Converse "all starkah all the way" Ve