Poroka na tujem

Poroka na tujem

Kako se poročiti se v tujini

Veliko parov si želi poroke v tujini, zaželjene so predvsem eksotične lokacije. Kje se slovenski pari lahko poročajo in kaj rabijo. Če se odločate za poroko v tujini se je potrebno na začetku pozanimati ali ta država dovoljuje tujcem civilno poroko. Npr. na Maldivih in na Tajsekm ni mogoče opraviti civilne poroke. V državah, ki civilno poroko dovoliji pa veljajo njihovi zakonski predpisi vezani za izvajanje civilne poroke. Katere dokumente bo država zahtevala od vas je različno od države od države,vendar v većini primerov rabite naslednje dokumente: - Kopija rojstnega lista - Kopija potnega lista - Izjavo da niste še poročeni - Izjavo da se želite poročiti Dokumenti morajo biti prevedeni v angleški jezik in ponavadi tudi v lokalni jezik države kjer se boste poročili. Da postane poroka veljavna tudi pri nas, je potrebno poročni certifikat overiti še na matičnem uradu. Če ste se poročili v državah ki so podpisnice Haaške konvencije ( Grčija, Barbados, Grenada, Fiji, Sejšeli, Mauritius, Trinidad in Tobago ) se preprosto zglasite na matičnem uradu in poroko brez dodatnih stroškov overite. V primeru da ste se poročili v državi ki ni podpisnica konvencije, boste imeli malo več dela ampak vaša poroka bo vseeno veljavna tudi v Sloveniji. V tem primeru se zglasite na najbližji ambasadi kjer vam overijo poročni certifikat, tega pa potem overijo še na Ministrstvu za zunanje zadeve RS.

Veliko parov si želi poroke v tujini, zaželjene so predvsem eksotične lokacije. Kje se slovenski pari lahko poročajo in kaj rabijo.
Če se odločate za poroko v tujini se je potrebno na začetku pozanimati ali ta država dovoljuje tujcem civilno poroko. Npr. na Maldivih in na Tajsekm ni mogoče opraviti civilne poroke.
V državah, ki civilno poroko dovoliji pa veljajo njihovi zakonski predpisi vezani za izvajanje civilne poroke. Katere dokumente bo država zahtevala od vas je različno od države od države,vendar v v

Deli članek
Zadnje objavePoročni načrtovalec

Vajin online poročni načrtovalec preveri cene za poročne storitve

Predvidena regija poroke:
Vajine želje za poročni prostor
Poročna obleka in čevlji
Poročni Prstani in nakit
Poročna pogostitev
Poročni fotograf in video
Druge poročne storitve


Želim ponudbo organizatorja porok

Se strinjam z pogoji in Želim ponudbe ponudnikov ..več


Poročnih All Star Converse
Poročnih All Star Converse "all starkah all the way" Več

 

Fasadni sistemi, fasade, izračun fasade, fasaderstvo, Cena fasade,barvanje fasade ,izračun materiala potrebnega za izdelavo fasade,izračun cene za izdelavo fasade ,Fasade in Fasaderstvo, nasveti pri izbiri fasade,adaptacije, sanacije,fasade galerija, fasade barve ,Izdelava fasade , Izdelava fasad ,cena Izdelava fasade ,cena Izdelava fasad ,Toplotna izolacija fasade, izolacija ,baumit,rofix,jub,Steklene fasade,Izdelava Poceni Fasada, seznam fasaderjevo